Tanfolyamok, képzések Miskolcon

|

Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ ajánlattételi felhívást tett közzé a képző intézmények számára az álláskeresők idei munkaerőpiaci képzését szolgáló programok megvalósítására - jelentette be a munkaügyi központ.

Az álláskeresők március közepétől érdeklődhetnek a kirendeltségeken a tanfolyamok szakirányairól, indulásuk időpontjáról.

A közlés szerint a munkaügyi központ a gazdasági igények - munkáltatók jelzései, hiányszakmák ismerete, monitoring-mutatók - figyelembevételével határozta meg azokat a képzési szakirányokat, amelyektől a tanfolyamok sikeres elvégzését követően leginkább várható a résztvevők elhelyezkedése.

Ezek alapján összesen 108 szakirányban várják az akkreditált képzők ajánlatait,; a régió 25 településén összesen 244 tanfolyam indítását tervezik, de várható, hogy az uniós források felhasználásával még ebben az évben újabb ajánlattételi felhívást tesznek közzé.

A beérkezett ajánlatok feldolgozását követően a nyertes intézetekkel megállapodnak, majd pedig megkezdődhetnek a képzések, legkorábban márciusban-áprilisban. (MTI)

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: