Magyarokat toboroznak az osztrákok

|

Egyre több magyar munkavállaló a jobb megélhetés, a kiszámíthatóbb élet reményében külföldön próbál szerencsét -  írja a Magyar Hírlap.

"Sorra alakulnak az osztrák toborzóirodák, amelyek havi félmillió forintnak megfelelő bérért csábítják el tőlünk a szakképzett munkaerőt" - mondja a lapnak Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke.

A lap úgy véli, ez nyugati szomszédunk fejlettségét ismerve nem számít különösebb meglepetésnek, ám hasonló a helyzet Románia és Szlovákia esetében is. Korábban sokan azt hitték, hogy a határon túliak pótolják majd  a magyarországi munkaerőhiányt, ehhez képest fordított a helyzet. A románoknál és a szlovákoknál is kisebbek a bérterhek, kevesebb az elvonás, így több pénz marad a munkavállalók zsebében. A vonzóbb ajánlatokkal egyre kevesebb magyar munkáltató tudja tartani a lépést. 

Minderről annak kapcsán ír a Magyar Hírlap, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint március-május között 62 ezer fővel kevesebben dolgoztak, mint egy évvel korábban. (MTI)

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: