seo

Seo

A SEO (Search Engine Optimization), lehetővé teszi a vállalkozásoknak a bevételek növelését. Előre kerülhetnek a Google találati listáiban ugyanis azokra a szavakra, amelyekre vevőik keresnek.

A SEO, más néven keresőoptimalizálás, pontosan az a módszer, amellyel bizonyos keresési kulcsszavakra előre lehet kerülni a Google találati listájában.

A SEO haszna

Egy online virágboltnak például előnyös jó helyen szerepelnie a Google listájában például a virág, virágbolt szavakra.

Egy nyomtatópatronokat értékesítő láncnak érdemes elöl lenni a patron szóra, a horvátországi utazásokat kínáló irodának meg a horvátországi utazásokra - a példák vég nélkül sorolhatók.

A SEO előnyösebb a hagyományos reklámnál. Ha nincs elöl a találati listán, veszteség éri. Vevőkről marad le, hiszen nem találják meg.Kérjen árajánlatot most!

Mi a PageRank?

A pagerank olyan mérőszám, amely megmutatja a weboldal fontosságát a Google keresőjének. Mellesleg a Google alapítóinak találmánya, s a Google bejegyzett védjegye.

Minél magasabb a weboldal pagerankje, annál valószínűbb, hogy az oldal a találati listák élén jelenik meg, bár ez sok más tényezőtől is függ. A pagerank értéke az oldalra mutató hivatkozások számától és minőségétől függ. A pagerank fölfogható úgy is, mint annak a valószínűsége, hogy a weben véletlenszerű alapon kattintgató szörfölő megtalálja a weboldalt. Érdemes tehát gyűjteni a hivatkozásokat. A linkcserékkel azonban nem árt vigyázni: némelyik többet árt, mint használ - azok a linkkatalógusok igen veszélyesek, amelyek kötelező jelleggel viszonthivatkozást kérnek (ezek az úgynevezett "linkfarmok"). A linkfarmra hivatkozás csökkentheti a pagerank értékét.

A SEO lényege

Üzenete mindenkinek van: nálunk megtanulhatsz angolul, velünk elérheted a túlvilági boldogságot, itt kaphatók a legjobb cipők. A seo abban segít, hogy eljuthasson az üzenet azokhoz, akiket az egyáltalán érdekelhet.

Üzlet a weben

|

Az internet ma olyan terület a vállalkozó szelleműeknek, mint Alaszka volt egykor az aranyásóknak. Feltáratlan területek, kiaknázatlan lehetőségek. Meggazdagodás egyes korán ébredőknek, kiábrándulás, csalódás azoknak, akik rossz helyen, rossz módszerekkel keresgélnek.

SEO vs. hagyományos reklám

Mi a különbség a SEO és a hagyományos reklám között?

 A hagyományos marketinges úgy gondolkodik: meg kell határozni a célcsoportot, majd meg kell határoznia azon médiumokat (pl. újságok, magazinok, rádióállomások) amelyeken keresztül a célcsoportot elérheti. Ki kell találni, hogy a lehetséges vásárlók többségükben milyen magazinokat olvasnak, milyen rádióállomásokat hallgatnak, mikor, milyen televíziós csatornákat néznek. Ez nem könnyű. S főleg nem olcsó.

Az interneten szerencsére nem feltétlenül kell hagyományos módon gondolkodni. Az internetes világban sok egyébhez hasonlóan a marketing is egyszerűbben működik: egyszerűen csak el kell érni, hogy a cég szolgáltatásaira, termékeire keresők rátaláljanak a cég weboldalára. Ez a leggazdaságosabban a weboldal keresőoptimalizálásával érhető el - ami a hagyományos reklámozáshoz képest fillérekbe kerül.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: